11 de maig 2020

Stefano Mancuso i Carlo Petrini: "Biodiversos"

En aquest llibre Stefano Mancuso manté un intercanvi d'idees amb Carlo Peltrini, fundador de Slow Food (menjar sense presses). Mancuso, és un personatge universalment reconegut en el camp de la ciència de la biologia vegetal.

Durant aquestes converses es replantegen les diferents maneres de viure en el nostre planeta i la visió de Mancuso sobre els organismes vius com les plantes i es relaciona amb la visió de Peltrini de l'alimentació i l'agricultura. Tot allò que ens serveix de menjar té multitud de punts de connexió amb la vida, amb la naturalesa i el medi ambient o que directament formen part, com a projecte de salvaguarda de la vida humana, en la cerca d'una alimentació de qualitat, neta i justa.

Temes com l'augment de la població i com alimentar-la, la ciència dels vegetals i la seva relació amb la gastronomia, l'elogi a la lentitud i de ritmes de la vida humana, el món vegetal i la biodiversitat en perill degut als monocultius industrials, el menjar escombraria, els podràs llegir en aquest llibre.

Com afirma l'autor, la practica totalitat de la biomassa de la Terra està construïda per plantes, un món on el 99,7 per cent del pes de tot el que viu en el planeta està compost per plantes.

Podeu llegir gratuïtament el llibre Biodiversos de Stefano Mancuso i Carlo Petrini a l'eBiblio.

Altres llibres de l'autor:

usuari/s connectats