29 de maig 2020

Dia Mundial de la Salut Digestiva



Avui 29 de maig se celebra el Dia Mundial de la Salut Digestiva, una data per conscienciar a la població sobre els problemes digestius que ens podem veure afectats al llarg de la nostra vida.

L’elecció d’aquest dia és per a commemorar la creació de l’Organització Mundial de Gastroenterologia (WGO), la institució que vetlla per la salut digestiva a escala mundial.

L’aparell digestiu està compost per una sèrie d’òrgans units, des de la boca i s’estenen fins a l’anus, que ajuden el procés de digestió. Moltes persones pateixen algun trastorn digestiu al llarg de la vida com el dolor o ardor estomacal, l’acumulació de gasos, restrenyiment... són molt és comuns del que ens pensem. És molt important el coneixement per a poder rebre un tractament.

Cada any es posa en relleu un desordre digestiu en concret amb l’objectiu d’incrementar el coneixement sobre aquest entre el públic en general per impulsar la prevenció i el seu tractament. Aquest 2020 és “Microbioma intestinal: una perspectiva global”, per tal de conscienciar de la importància dels microorganismes i bactèries que conviuen en el cos humà.

Per a més informació, consulta la web de WGO.

A continuació us presentem alguns documents que trobareu que us ajudaran a tenir una digestió més saludable.

Els trobaràs a l'eBiblio:

        

Disponibles a l'eBiblio i a la Biblioteca:

         
També a la Biblioteca     També a la Biblioteca    També a la Biblioteca


Troba'ls a la Biblioteca:

    

    

I recorda que a la Biblioteca tenim centre d'interès de Salut i vida natural.
usuari/s connectats