09 de maig 2020

N.K. Jemisin: "La ciudad que nos unió"

A Manhattan un jove estudiant de postgrau surt del tren i s'adona que no recorda qui és, d'on ve, ni tampoc el seu nom, però sent el batec del cor de la ciutat, percep la seva història i el seu poder.

Al Bronx la directora d'una galeria d'art troba uns grafits que adornen tota la ciutat, la pintura té tant de poder que ella sent la seva crida.

A Brooklyn una mare descobreix les cançons de la ciutat que ressonen al ritme dels seus talons.

Nova York està a punt de néixer? No, té ja gairebé 500 anys però desperta i adquireix consciència, com altres ciutats al llarg de la història i lluita per la seva supervivència.

N.K. Jemisin proposa un escenari on les ciutats, i en aquest cas Nova York, adquireixen forma humana en personatges corrents de la ciutat. Existeix un enemic de la ciutat, una dona estranya que omple el camí de paranys als protagonistes. Els cinc districtes de la ciutat encarnats en personatges que no tenen res en comú, hauran d'unir esforços per a defensar la ciutat dels enemics que hi ha en el seu interior. Primer lliurament de la nova trilogia, amb personatges fantàstics i amb una trama adictiva.

N.K. Jemisin ens ofereix també una critica social en aquesta novel·la en plasmar conceptes com a bombolla immobiliària, la violència contra les dones o el racisme.

L'autora estatunidenca de novel·la fantàstica és guanyadora del premis Hugo per la seva trilogia de La Terra fragmentada.

Podeu llegir gratuïtament la novel·la La ciudad que nos unió de N.K. Jemisin a l'eBiblio.


usuari/s connectats