18 de maig 2020

Amin Maalouf: "León el Africano"

León el Africano és una novel·la que reflexiona sobre un dels principals conflictes ideològics del nostre temps, basat en el personatge històric de Hasan Ben Muhammad Al - Wazran Al Fasi, un viatger musulmà capturat per corsaris i ofert com a obsequi al Papa León X, del qual prendria el seu nom. Una història del Mediterrani durant el període més dramàtic, amb l'enfrontament entre l'imperi Otomà i la Cristiandat.

La història a través d'aquest fugitiu de la presa de Granada, posat en captivitat per cristians, renegat de l'islam mentre està amb el Papa i volta al seu credo quan es perd a Barbaria després del seu definitiu retorn. Saltant d'un credo a l'altre, d'una llengua a una altra i, d'un país a un altre. En un Orient Pròxim i un Mediterrani estripat per les guerres i molt semblant al de l'actualitat, un territori que en aquesta època és expulsat del món clàssic de Grècia i Roma.

El protagonista d'aquesta novel·la és un home instruït en la cultura clàssica que comparteix i contrasta amb cristians i jueus o persones de qualsevol confessió, redacta biografies d'àrabs il·lustres sota el poder de Roma, intentant recuperar la unitat que està fent fallida l'època que li ha tocat viure.

Trobareu la novel·la de León el Africano d’Amin Maalouf a l’eBiblio.


usuari/s connectats