22 de maig 2020

Dia Internacional de la Biodiversitat


El Dia Internacional de la Diversitat Biològica, es celebra cada 22 de maig. Fou decretat per la ONU coincideix amb l’aniversari de l’aprovació del Conveni sobre la Diversitat Biològica de 1992. El seu objectiu és crear consciència de la importància que té la biodiversitat per als ésser humans i d’aquí la necessitat de cuidar-la i preservar-la per a les futures generacions.

Entenem per diversitat l’àmplia varietat de plantes, animals i microorganismes existents, uns 1,75 milions d’espècies identificades on la seva major part són criatures petites.
La diversitat biològica d’avui dia és el fruit de milers de milions d’anys d’evolució, modelada per processos naturals i, cada cop més, per la influència de l’ésser humà. Aquesta diversitat forma part de la xarxa vital de la qual formem part integrant i de la que depenem.

La crisi de la biodiversitat és fortament causada per l’activitat humana, amb la destrucció dels hàbitats naturals, l’agricultura intensiva o la contaminació, i representa una gran amenaça pel desenvolupament humà. És necessari actuar per a preservar la diversitat biològica que queda.

A continuació us presentem alguns documents que ens ajudaran a conèixer i entendre la biodiversitat, els ecosistemes i l'ecologia. Els trobareu a l’eBiblioCat.

      

      

      

      

usuari/s connectats