18 de maig 2020

François Truffaut: "Fahrenheit 451"

Adaptació de la novel·la del mateix títol de l'escriptor Ray Bradbury. El títol fa referència a la temperatura a la qual crema el paper dels llibres.

En un futur indeterminat les lleis han canviat i el govern ha prohibit els llibres. Les tasques dels bombers també han canviat, ara busquen publicacions ocultes per a cremar-les. El bomber Guy Montag és l'encarregat de cremar els llibres prohibits pel govern, però aquest coneix a una mestra que s'atreveix a llegir. Els dubtes aniran apareixent en Guy, sobre la seva llibertat intel·lectual i sobre la seva seguretat.

Al·legoria contra el totalitarisme analfabetitzador del director que va defensar a ultrança a la literatura i la seva importància en la societat. Menyspreada i incompresa per les crítiques europees, el pas del temps l'ha convertit en un dels grans títols del director.

Aquesta pel·lícula fou dirigida per François Truffaut, el guió és a càrrec de Truffaut i de Jean-Louis Richard, i entre el repartiment hi ha Julie Christie, Oskar Werner, Cyril Cusack.

Al 1966 fou nominada al Lleó d’Or al Festival de Venècia i a Millor actriu (Julie Christie) als Premis BAFTA.

Podeu visualitzar aquesta pel·lícula de ciència ficció gratuïtament a l’eBiblio.


usuari/s connectats