20 de maig 2020

Activitats virtuals XBM

Des de la Xarxa de Biblioteques Municipals ens proposem un seguit de propostes virtuals perquè aquests dies de confinament et siguin més amens i aprofitables i alhora continuïs sentint les biblioteques i bibliobusos tan a prop teu com sempre.

De paraula
Un cicle de trobades virtuals entre llibreters i autors que posa en marxa la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona per mitjà del seu perfil a Instagram (@bibliotequesXBM).
Dilluns 25 de maig a les 18:30 h, l'escriptor Uri Costak conversarà amb Dolors Olmedo de la Llibreria La Gralla sobre el llibre L'estilita.






L’hora del bibliobús
Els bibliobusos de la Diputació de Barcelona t’apropen els contes a casa i t'ofereixen virtualment propostes adreçades al públic familiar, hores del conte perquè els més petits passin més fàcilment aquestes setmanes.
Aquestes activitats es faran a través del canal de Youtube de la Xarxa de BibliotequesMunicipals.
Des del 19 de maig i fins a l'11 de juny, els dimarts a la tarda i els dijous al matí. 
Dijous 21 de maig a les 11 h, “Majaliwa”, amb Marta Esmarats.


Clubs de lectura virtuals
Programa de clubs de lectura virtuals, una iniciativa que té com a objectiu promoure la lectura i el diàleg a través de les noves tecnologies. La novel·la negra, la literatura catalana i la ciència-ficció seran els temes que inauguraran aquest nou programa.
La interacció entre lectors i conductors es farà a través de Tellfy, una app de comunicació instantània, i els continguts seran de l’eBiblio, el servei préstec de documents digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.




1920x2020 al mirall
Propostes divulgatives per analitzar els fets més destacats de la dècada dels vint del segle passat i algunes analogies amb la situació actual al món. Aquestes xerrades es faran a través del canal de Youtube de la Xarxa de Biblioteques Municipals.
Dijous 21 de maig a les 18:30 h Xerrada "El pistolerisme anys 20, 100 anys de violència sindical". A càrrec de l'escriptor i periodista Martí Gironell.






Commemhora: Centenari del naixement de Gianni Rodari
L'aniversari del seu naixement de l’escriptor i pedagog italià és el moment idoni per recordar la seva tasca com a mestre i per fer-nos ressò de les tècniques de creativitat que emprava a les seves classes.
La Xarxa de Biblioteques Municipals han programat un gran nombre de propostes divulgatives pel públic infantil i familiar amb la finalitat de recordar al mestre de la creativitat, Rodari. Aquestes xerrades es faran a través de la plataforma Zoom.
Dia 30 de maig a les 11 h Taller "Com contar un conte: Fins a on saps contar?". A càrrec de David Anguera, cantant i actor. Taller d'expressió oral per narrar contes de manera emocionant. Destinat al públic familiar amb infants a partir de 8 anys.







I l'apartat d'agenda i a les xarxes socials sota l'etiqueta #JoEmQuedoaCasaXBM trobaràs moltes altres propostes.


Total la informació a Activitats virtuals XBM.

usuari/s connectats