18 de maig 2020

Enric Calpena: "Barcelona: Una biografia"

El periodista Enric Calpena ens proposa en aquest llibre una aventura apassionant de més de 2.000 anys, a través dels episodis més emblemàtics de Barcelona. La ciutat a la vora del Mediterrani s'ha format amb guerres, reis, comerciants burgesos, fabricants, arquitectes i dissenyadors, la qual cosa ha fet de Barcelona la ciutat actual, coneguda com la Nova York d'Europa.

La història de la ciutat comtal exposada en gairebé 900 pàgines, aprofundint en una nova visió de la ciutat. Amb un estil pròxim i fluid i també reflexiu converteix aquesta lectura en amena i fàcil. 

Des dels seus orígens ibèrics als primers signes d'ocupació romana, avançant cap a la Barshilun musulmana, a la conversió de la ciutat en capital del comtat de Barcelona i la seva progressiva hegemonia al llarg del territori català. Continua amb a l'expansió de la corona d'Aragó, la crisi i l'arribada de l'Edat Moderna. Segueix també amb la dinastia dels Àustria i l'inici de la Guerra de Successió de la corona Espanyola a principis del segle XVIII. L'autor dedica els últims capítols a analitzar la recuperació econòmica i social de Barcelona, l'inici de l'enlairament industrial del segle XIX i finalitza amb una ciutat a inicis del segle XX, la seva participació en la guerra civil espanyola i la posterior etapa franquista.

Podeu llegir gratuïtament el llibre Barcelona: Una biografia d’Enric Calpena a l'eBiblio.

usuari/s connectats