08 de maig 2020

1793 Niklas Natt Och Dag

Novel·la amb la qual debuta l'autor, entre novel·la històrica i negra. La ciutat d'Estocolm viu convulsa pels fets de la Revolució Francesa, enmig d'aquesta situació un home apareix assassinat, però abans de morir sofreix terribles amputacions, d'ulls, llengua, dents i les quatre extremitats. Són dos els protagonistes, l'advocat Cecil Winge i Mikel Cordell, un veterà de la guerra contra Rússia. És també un periple per la vida quotidiana de la classe baixa, de la vida dels orfenats i les presons femenines, final als prostíbuls de luxe però també  dels palaus i casalots amb unes elits que temen els ressons de la Revolució Francesa.

Mostra amb rigor l'Estocolm de l'època, que és poc agradable, més de 300.000 mil exemplars venuts a Suècia, llibre més venut a Alemanya i Regne Unit.
Periodista de professió durant 15 anys, li ha proporcionat la base per a escriure i narrar històries. 1794 i 1795 seran els pròxims lliuraments d'aquesta trilogia.
Una societat amb un peu en el feudalisme i un altre en els noves ideïs. Inquietant paral·lelisme entre els fets narrats a la Suècia del S.XVIII i l'actualitat.

Podeu llegir de forma gratuïta la novel·la "1793 Niklas Natt Och Dag" a l'ebiblio. 
usuari/s connectats