16 de maig 2020

John Irving: "El món segons Garp"

En plena Segona Guerra Mundial, després d'un escàndol, Jenny Fields, una jove bostoniana de molt bona família, abandona la seguretat de la llar per a dedicar-se a la infermeria i viure la seva vida. El seu següent pas, concebre a un nen al qual anomena Garp. 

Mare i fill s'obren pas a la vida amb les energies que tenen com a úniques armes, en un món d'hipocresia i violència. Amb el pas del temps, mare i fill van dissenyant el seu propi univers. En les seves vides apareixen personatges excèntrics, les històries dels quals donen forma al món de Garp, on es conviu cert equilibri.

Dos personatges inquietants i atractius, Jenny Fields, prototip de dona de finals del segle XX, qui crearà tot un món per en Garp. Un recorregut per la vida d’en Garp, concebut d'una forma poc convencional i l'únic objectiu de la qual és convertir-se en escriptor. Mentrestant, en Garp crea la seva pròpia família, explicant-nos el que realment és el pas de totes les persones per la vida.

Amb aquesta novel·la John Irving es va consagrar com un dels escriptors més importants del panorama literari nord-americà.

La novel·la va ser portada al cinema al 1982 pel director George Roy Hill i el guionista Steve Teisch, aconseguint dues nominacions als premis Oscar, també nominada pel Sindicat de guionistes i el Cercle de crítics de Nova York.

Podeu llegir gratuïtament la novel·la El món segons Garp de John Irving a l'eBiblioCat.


usuari/s connectats