14 de maig 2020

Paolo Sorrentino: "La gran bellesa"


La ciutat de Roma als estius calorosos, amb els seus nobles decadents, polítics, actors, criminals refinats i intel·lectuals, recorren els diferents escenaris de la ciutat on es congreguen i estableixen un tipus de relacions inconsistents que es desenvolupen en grans palaus. El centre de totes aquestes reunions es diu, Jep Gamberdella, un escriptor major que va escriure un sol llibre i que treballa com a periodista. Durant tot l'estiu assisteix a tots aquests personatges amb poder però absolutament depriments.
Un viatge cap a les profunditats d'un home que ha perdut el sentit de la seva vida, que no pot imaginar, riure ni sentir i que està refugiat en el buit, però que també lluita per trobar un sentit que li permeti seguir endavant, es coneix a si mateix, les seves febleses, ha gaudit d'una situació privilegiada, instal·lat en el seu gran pis amb vistes a Roma, enmig de grans festes, ell i els seus amics estan perduts, desorientats.
La Roma decadent, corrupta, sense moral i, també la Roma dels turistes, monumental són la mateixa cosa. Una pel·lícula que parla sobre la mort, la fi de totes les coses i enmig de tot aquest cansament, seguir cap endavant.

Les crítiques diuen: "No és tanta melancolia com a lucidesa, no és dolor, és bellesa. Sens dubte una obra mestra, i bella, profundament bella."
Diari El Mundo.

Premis al 2013:
Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa.
Globo d'Or a la millor pel·lícula de parla no anglesa.
Premis Bafta: Premi a la millor pel·lícula de parla no anglesa.
Cercle de crítics de Nova York: Nominació a la millor pel·lícula estrangera.
9 premis David de Donatello, incloent-hi més bon director i actor.

Direcció: Paolo Sorrentino
Guió: Paolo Sorrentino, Umberto Cotarello.
Repartiment: Toni Servino, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli.

Podeu visualitzar la pel·lícula "La gran bellesa" de forma gratuïta a l'ebiblio.
usuari/s connectats