15 de maig 2020

John Irving: "Príncipes de Maine, reyes de Nueva Inglaterra"

John Irving situa aquesta novel·la en la primera meitat del segle XX, en la costa Est dels Estats Units, en la verda Nova Anglaterra, lloc per cert de residència de l'autor. Explica la història del Dr Wilbur Larch, un obstetre avortista i addicte a l'èter , director de l'orfenat St. Cloub, on resideix Homer Wells, un orfe que no aconsegueix ser adoptat. El Dr.Larch sent l'obligació moral d'ajudar a les mares pobres i maltractades d'un embaràs no desitjat, abans que admetre en l'asil als fills abandonats. Homer Wells, pupil i successor del Dr.Larch, aprèn l'ofici, però es nega a realitzar avortaments.El jove Wells sent la necessitat d'abandonar l'orfenat i conèixer món, coneix a una noia que visita l'orfenat i decideix marxar amb ella.

"Bona nit, Prínceps de Maine, Reis de Nova Anglaterra", era la frase de bona nit amb la qual Homer Wells, acomiadava cada nit als nens. Ens trobem davant un tema tan controvertit com és l'avortament, davant la realitat de nens no desitjats abandonats en orfenats i, del maltractament a les dones.
John Irving va passar 5 anys documentant-se amb tractats de medicina i amb col·legues mèdics per a escriure aquesta novel·la, també amb els processos de recollida de la poma i fabricació de la sidra, que és una altra part important d'aquest llibre.

Aquesta novel·la va ser adaptada al cinema l'any 1999, titulant-se, "Les normes de la casa de la sidra", el guió va ser adaptat per John Irving, a la direcció va estar Larse Hallström i, al repartiment apareixia Tobey Maguiere (Homer Wells),Charlize Theron i, Michael Caine (Dr. Larch)

Premis en 1999:
2 Oscars al millor actor secundari (M.Caine) i millor guió.
Globus d'Or: Nominada al millor actor de repartiment (M.Caine) i millor guió.

Podeu llegir-la a l'ebiblio.

usuari/s connectats