17 de maig 2020

ENNIO MORRICONE: "A la recerca d'aquell so"



A manera de partida d'escacs, Ennio Morricone introdueix a Alessandro de Rosa en la partida d'aquest llibre, De Rossa llançant preguntes i Morricone oferint explicacions sobre la partida que ha estat la seva pròpia vida.
Preguntes com, Què és la música?, Quin és el seu propòsit?, són algunes de les reflexions del compositor amb el seu deixeble i també compositor Alessandro De Rosa que apareixen en aquest llibre. Vida i obra conflueixen, reflexionant sobre el passat, el present i el futur de la música, o la crisi de la música culta del S. XX, l'arribada de la televisió i la ràdio, el desenvolupament de la indústria cinematogràfica, així com l'ús de la música per part de la societat de consum. És també una crònica de les trobades amb personalitats com Sergio Leone,Pier Paolo Pasolini, Fellini, Bertolucci o Clint Eastwood.
Ens parla del seu treball extracinematografic, la qual ha definit com a "música absoluta".

Ennio Morricone, Roma, 1928, compositor i director d'orquestra ha compost les bandes sonores de més de 500 pel·lícules i sèries de televisió, entre elles "La missió "o "Cinema Paradiso", guanyador de l'Oscar a la millor banda sonora en 2016 per "Els odiosos vuit".

Un llibre essencial per a qui es mostri interessat en el llegat de l'autor, com per a l'afeccionat a la música.

Podeu llegir el llibre "A la recerca d'aquell so" a l'ebibliio.
usuari/s connectats