10 de maig 2020

Richard Wrangham: "En llamas"

El primatòleg Richard Wrangham presenta una alternativa sorprenent, quan es planteja la qüestió de: què ens va fer humans? El control del foc i aliments cuinats, l'aparició del ganivet fa 2,6 milions d'anys... així ens proposa que el nostre èxit evolutiu és el resultat de la cuina.

Des de Darwing i l'Origen de l'home, l'evolució dels éssers humans s'ha atribuït a la nostra intel·ligència i adaptabilitat. Aquesta teoria que presenta l'autor sobre els nostres orígens, es basa en el canvi del consum d'aliments crus a bullits com a factor clau per a l'evolució humana, i com a resultat: el creixement del cervell, la major disponibilitat de temps per a caçar, cuidar el campament, temps per a la parella, temps a la llar o fins i tot la divisió del treball. L'ús del foc propicia un salt qualitatiu en la humanitat, convertint-se en els simis de la cuina.

En flames ofereix noves teories de com arribem a ser un ésser social i intel·ligent que som avui i busca els nostres primers hàbits alimentaris.

Richard Wrangham és professor d'Antropologia Biològica en la Universitat de Harvard, ha publicat la seva hipòtesi en múltiples articles científics, encara que no està acceptada entre antropòlegs, continua sent una especulació.

Hipòtesi molt convincent, ben argumentada i amb bona prosa és considerada més com una especulació científica.

El fet diferencial entre el gènere homo i 
la resta dels animals és la seva capacitat de cuinar.

Podeu llegir gratuïtament el llibre En llamas de Richard Wrangham a l'eBiblio.

usuari/s connectats