13 de maig 2020

Lucia Berlin: "Manual para mujeres de la limpieza"

Estem davant d’una antologia de relats basats en la vida itinerant de Lucia Berlin, una dona alcohòlica i lluitadora, que va treballar de tot per a mantenir als seus fills.
Escriptora estatunidenca de vida difícil i problemàtica, va començar a publicar molt tard i només a finals del segle XX se la va començar a reconèixer com una narradora excepcional. La seva vida impregna als personatges dels seus relats i la seva experiència personal queda reflectida en ells igualment.

Relats com "Hasta la vista", "Punto de vista" o "Pena" parla sobre relacions, el pas de la vida, la felicitat, la vida convertida en una costum. Un llibre que fa olor de veritat, a naturalesa, a receptivitat. Quaranta-tres relats de vides desastrades en la qual el desastre s'accepta amb naturalitat, plens de les més baixes passions de l'ésser humà, però també plens de tendresa i emoció, i amb personatges maltractats per la vida o per si mateixos, però també audaços. L'ordre dels relats va en concordança amb el pas del temps sobre l'autora, un trajecte personal de la joventut a la vellesa.

La novel·la Manual para mujeres de la limpieza de Lucia Berlin obtingué el Premi Llibreter 2016 i podeu escoltar gratuïtament l'audiollibre mitjançant l’eBiblioCat.


usuari/s connectats