16 de maig 2020

Gabriele Salvatores: "Mediterráneo"

Durant la Segona Guerra Mundial, vuit soldats de l'exèrcit italià són destinats a ocupar i custodiar una petita illa grega de l'enemic, a causa de la seva posició estratègica. 
El vaixell que els trasllada a l'illa s'enfonsa just quan acaben de desembarcar-hi i queden sense comunicació amb l'exterior. 
Aviat s'adonaran del sense sentit de la missió, ja que l'illa només està habitada per dones, nens i ancians, i els homes estan en el front. 
Els soldats davant la incomunicació i la tranquil·litat de l'illa, comencen a desentendre's dels uniformes, de les guàrdies i de la guerra. Així, comencen a integrar-se amb els illencs, convertint-se en uns ciutadans més, comencen les relacions sentimentals amb les dones de l'illa, els partits de futbol, s'impliquen en la restauració del poble, dels seus carrers, de la seva església. 
Ells han quedat oblidats per l'exèrcit, i d'aquesta manera van passant els anys fins que la guerra arriba a la seva fi.

Les crítiques diuen:
Simpática cinta que se convirtió, por méritos propios, en uno de los abanderados de la comedia italiana contemporánea
Fernando Morales: Diario El País

Aquesta pel·lícula italiana fou dirigida per Gabriele Salvatores obtingué l’Òscar a la Millor pel·lícula de parla no anglesa al 1991 i 3 Premios David di Donatello al 1990, incloent el de Millor pel·lícula.

Podeu visualitzar aquest drama bèl·lic gratuïtament a l’eBiblio.

usuari/s connectats