20 de maig 2020

Gabriel Ferrater


Tal dia com avui de 1922 naixia a Reus el poeta, crític, traductor i lingüista català Gabriel Ferrater i Soler.

El seu caràcter independent i racionalista i la seva erudició començaren en la biblioteca de casa seva, ja que no va anar a l'escola fins als deu anys. Al 1963 cursà la carrera de filologia romànica a la Universitat de Barcelona, i posteriorment fou professor de lingüística i crítica literària a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Fou guardonat amb el Crítica de poesia Serra d'Or (1967) per Les dones i els dies i amb Lletra d'Or (1967) per Teoria dels cossos.

Va ser el primer poeta modern de la literatura catalana de postguerra i el que més influí en la joventut i els poetes posteriors. El seu llibre més important és Les dones i els dies (1968).

Va morir el 27 d’abril del 1979 a Sant Cugat del Vallès.

En memòria del seu 98è aniversari us recomanem algunes de les seves obres que tenim a la Biblioteca i d'altres que trobareu a l’eBiblioCat:

    


A més a més, des de 2001, l’Ajuntament de Sant Cugat, en col·laboració amb Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, convoca El Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. A l’eBiblioCat trobareu algunes de les obres guanyadores:

        


Descobreix més de la vida i obra de Gabriel Ferrater a l'AELC.

usuari/s connectats