21 d’abril 2020

Valentí Fuster i José Luis Sampedro: "La ciencia y la vida"

Després d'un episodi on José Luis Sampedro ha de ser hospitalitzat d'urgència a l'hospital Mount Sinai de Nova York, sorgeix una amistat entre l'escriptor i senador José Luis Sampedro i un dels cardiòlegs més prestigiosos del món, Valentí Fuster.

Superat aquest episodi, Sampedro i Fuster inicien temps després unes tertúlies que són recollides en aquest llibre, en relació a coneixements centrals de l'home: la salut, la malaltia, la vida i la mort, l'ésser humà com ésser biològic i social del món que habitem, de la llibertat interior, de la satisfacció o benestar... amb la finalitat de saber qui som i així durant la nostra existència aportar alguna cosa a la societat i per a aconseguir-ho.

Els autors ens conviden al fet que posem en pràctica la relaxació, l'exercici físic i la reflexió per a tenir una vida amb sentit, i que lluitem contra la solitud i les seves conseqüències, l'egoisme, l'egocentrisme i l'enveja, mals pel qual passa la societat actual. Per a finalitzar l'esforç, cal treballar un aspecte cognitiu relacionat amb l'art, l'espiritualitat, l'humanisme, que és el que diferència a l'home de l'animal. Tot per a acabar debatent sobre si la vida té una finalitat: per a Fuster sí, no per a Sampedro.

José Luis Sampedro va escriure un llibre de reflexions sobre la seva experiència de la hospitalització en el hospital, titulada Monte Sinaí.

Podeu llegir gratuïtament l’obra de divulgació científica La ciencia y la vida de Valentí Fuster i José Luis Sampedro a l'eBiblio.

usuari/s connectats