09 d’abril 2020

Sergei Loznitsa: "Donbass"

Aquesta pel·lícula ens ofereix la visió de l'última guerra a Europa. Les imatges a la televisió van donar la volta al món fa pocs anys. Durant aquest conflicte, la zona anomenada Donbass, situada en l'est del país, es va declarar independent d’Ucraïna. Podem veure una guerra no resolta, que s'ha enquistat per anys, la vida a la zona del Donbass, la tensió dels llocs fronterers, les màfies, el contraban, les expropiacions forçoses, la misèria en la qual viuen les persones, els atacs i contra atacs sense cap objectiu i, tot això passa en un país europeu en el segle XXI.

La crítica diu d'aquesta pel·lícula: És un exemple clar de quan es diu pau a la guerra i, quan la propaganda es presenta com la veritat. 

Ha obtingut els premis de millor director (Un Certain Regard) al Festival de Cannes 2018 i el Giraldillo de Oro (millor pel·lícula) al Festival de Sevilla 2018.

La direcció i el guió d’aquesta pel·lícula fou a càrrec de Sergei Loznitsa i entre el repartiment hi ha Valeriu Andriuta i Lyudmila Smorodina.

Podeu visualitzar-la gratuïtament a l’eBiblio.
usuari/s connectats