23 d’abril 2020

Julian Barnes: "El soroll del temps"

El compositor rus Dmitri Xostakóvitx espera a casa seva la visita de la temuda NKVD, la policia secreta del règim soviètic dirigida pel temut Beriyal. Tres vegades va sentir l'amenaça del poder soviètic i del terror totalitari al llarg de la seva vida. 
Desprès d'estrenar amb èxit l'òpera “Lady Macbeth de Mtsensk”, el jove compositor va caure en desgràcia per culpa d'un article al diari Pravda en que Stalin, sense signar-ho, condemnava aquella obra per decadent. 
N'hi hauria hagut prou amb aquelles paraules perquè els ossos de Xostakóvitx acabessin a Sibèria, però el poder va preferir actuar d'una manera més perversa.

Una gran novel·la sobre la lluita d'un home excepcional per mantenir la seva llibertat creativa i la seva integritat moral, sota les insuportables exigències del totalitarisme, on el protagonista explora la llibertat de creació i les interferències del poder.

Les crítiques diuen:
Una novel·la magistral que orquestra hàbilment el murmuri i el soroll alhora que retrata un dels principals artistes soviètics del segle XX.
El País

Trobareu la novel·la de El soroll del temps de Julian Barnes a l’eBiblio.


usuari/s connectats