17 d’abril 2020

Luis Sepúlveda: HISTÒRIA D'UNA BALENA BLANCA


En el sud del món, en una platja Xilena, un nen recull una petxina de la riba, d'aquesta petxina s'eleva la veu d'una balena. Aquest catxalot ha conegut la solitud profunda de la mar i, ha dedicat la seva vida a una tasca misteriosa i crucial, protegir una part de la mar d'altres homes, dels estranys amb els seus vaixells que s'ho emporten tot sense respecte per l'entorn natural.Aquesta vegada és la balena la que ens dóna la seva versió dels fets i no els baleners.

Una història d'amor per la naturalesa, comptada per la veu de la balena blanca. Una rondalla per a totes les edats.

L'autor de "Historia de una ballena", Luis Sepúlveda va morir el dia 16 d'abril de 2020 per Covid-19. Després d'una vida errant de compromís polític, el novel·lista xilè, establert des de 1997 a Gijón es va convertir en un dels autors llatinoamericans més llegits a Europa.
Sepúlveda va formar part de la guàrdia personal del president xilè Salvador Allènde, integrant de la guerrilla nicaragüenc i a finals dels setanta es va traslladar a Alemanya per a treballar com a periodista, allí es va convertir en un activista pel medi ambient, embarcat en un vaixell de Greenpeace.Va ser condecorat com a Cavaller de les Arts i les Lletres de la República Francesa. En 1997 es va instal·lar a Gijón  on va residir fins al final de la seva vida.

El podeu llegir gratuïtament a l'ebiblio.
usuari/s connectats