11 d’abril 2020

Federico García Lorca: "Poeta en Nueva York"


Aquesta nova edició de Poeta en Nueva York segueix fidelment l'última voluntat de l'escriptor que lliurà setmanes abans de la seva mort, l'original a José Bergamín, acompanyat de postals i fotografies del viatge i algunes il·lustracions. Fins fa poc temps es tenien notícies incertes de l'existència d'aquest original, que va aparèixer en 1999. Aquesta és, per tant, la primera edició moderna que es basa en aquest material, considerat com una versió definitiva del poemari afegint dos nous poemes.
Poeta en Nueva York està escrit a la ciutat de Nova York entre 1929 i 1930, quan el poeta va viure com a estudiant a la Columbia University, on el Federico va viure de primera mà el crack financer del 29 i els estralls que va produir entre els més pobres. 

El poeta mai va veure publicada la seva obra, la seva intenció va ser il·lustrar els seus poemes, però és una obra que va servir d'inspiració per a futurs poetes, entre ells l'obra de Leonard Cohen de 1985 titulada "Poetas en Nueva York", o la cançó del mateix l'autor "Take this waltz" poema de Federico adaptat per Leonard Cohen.
Una mirada que empatitza amb els oprimits.

Podeu llegir gratuïtament l'obra Poeta en Nueva York de Federico García Lorca a l'eBiblio.

usuari/s connectats