Passa al contingut principal

"El Concierto"

En l'època de Brejnev, Andreï Filipov, el millor director d'orquestra de la Unió Soviètica, estava al capdavant de l'Orquestra del Bolshoi. Al negar-se a acomiadar a un grup de músics jueus, va ser acomiadat automàticament. 
Trenta anys després, Andreï contínua treballant al Bolshoi, però com a home de la neteja. Un dia, mentre netejava el despatx del director, descobreix l'arribada d'un fax amb una invitació a fer un concert al Teatre de Châtelet de París. 
A partir d'aquest moment tot canvia en la seva vida i la comèdia agafa un rumb absolutament diferent quan intenta reunir els antics músics acomiadats, aquests s'han convertit en una banda de borratxos, vagues i dolents. Recuperar l'honor perdut i rehabilitar un llaç familiar amb un passat ocult es converteix en l'objectiu de Andreï.

Per als afeccionats a la música clàssica aquesta comèdia compta amb una banda sonora excepcional, on és interpretat el concert de violí i orquestra en Re major Op.35 de Txaikovski.

Ha obtingut als Premis César 2009 els premis a Millor banda sonora original i Millor so, i 4 nominacions. Al 2010 fou nominada al Millor guió als Premis de Cinema Europeu i Millor pel·lícula europea al Premis Gaudí.

Les crítiques diuen:
Carcajadas políticas. (...) Mihaileanu sabe lo que se cuece ahora y lo que se cocía antes; da palos al presente y al pasado. (...) la comedia acaba triunfando sobre los pequeños desperfectos sentimentales.
Javier Ocaña: Diario El País

La direcció i el guió d’aquesta pel·lícula francesa fou a càrrec de Radu Mihaileanu, música per Armand Amar i entre el repartiment hi ha Aleksey Guskov, Mélanie Laurent, Dmitri Nazarov.

Podeu visualitzar-la gratuïtament a l’eBiblio.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Onze de setembre: Diada Nacional de Catalunya 2023

  Vine a l'acte commemoratiu de I'Onze de Setembre a Sant Vicenç dels Horts. Comptarem amb l'Orfeó Vicentí i Som Cor del Centre Catòlic, la Coral El Llessamí de la Societat Cultural La Vicentina, i de forma presencial amb la Colla de Diables Àngels Diabòlics, la Colla de Geganters i Grallers i la Colla Castellera Carallots de Sant Vicenç dels Horts. També participarà l'atleta vicentina Raquel Parrado Romero, qui lliurarà la senyera a l'alcalde. Tot seguit es farà una ballada de sardanes. 🗓️ Dilluns 11 de setembre 🕛 12 h 📍 Plaça de la Vila ℹ️ www.svh.cat

Austria, paisatge natural

Àustria és la destinació ideal per a gaudir d'unes inoblidables vacances. La seva cultura, les seves ciutats, els seus meravellosos paisatges, la seva música i la seva gastronomia i hospitalitat, fan que els visitants guardin un imborrable record. És el paradís per a les famílies i per unes vacances tranquil.les: es pot esquiar en pistes interminables, fer senderisme, es poden visitar ciutats elegants, precioses, fer una escapada romàntica, acudir a concerts únics, etc. La major part del seu territori són muntanyes i turons, amb uns paisatges increïbles.

La porta dels tres panys. 2- La senda de les quatre forces

La porta dels tres panys , l'entrada al món quàntic on en Niko va viure aventures tan inoblidables com extraordinàries, ha desaparegut. El noi no ha estat capaç de retrobar els seus amics. Fins que la Quiona, la seva fada quàntica, reapareix per demanar-li ajuda. En Niko descobrirà que les lleis de la física s'han descontrolat, i que dels seus amics i d'ell en depèn el restabliment de l'equilibri. En la nova aventura quàntica s'haurà de sotmetre a les proves de cadascuna de les forces que regeixen el nostre univers.  Novetat rebuda amb el suport de: