28 d’abril 2020

Paul Auster: "Bogeries de Brooklyn"

"He vingut a buscar un lloc tranquil per a morir". 

Així comença aquesta novel·la de relacions socials, senzilla, de gent corrent, de la vida i dels costums més quotidians dels habitants de Brooklyn.

Nathan Glass acaba de jubilar-se en una empresa d'assegurances, està travessant un divorci i s'està morint de càncer. Així afronta l'últim tram de la seva vida, amb serenitat. Allí es retroba amb Tom, un nebot que treballa en una llibreria pròxima a l'apartament que ha llogat. A partir d'aquest moment es produeix l'acostament amb altres membres de la família i, arriben nous amics del barri que formaran un nou univers amb els costums dels habitants, els restaurants i cafeteries on es reuneixen. 
Els viatges amb els nous amics, les histories d'amor, les converses i les preocupacions d'aquest grup de persones del tipus religiós, ideològic són substituïdes per la realitat de la vida, pels problemes entre els homes i les dones, el problema climàtic o del terrorisme. Un grup de persones que s'uneixen per a continuar vivint.

Una novel·la diferent a la Trilogia de Nova York que exhibeix riquesa d'estil, innovadora i agradable a cau d'orella, ambientada a Brooklyn, on s’explica la història d'un grup de persones senzilles, sense glamour, i els seus esdeveniments quotidians.

Trobareu la novel·la de Bogeries de Brooklyn de Paul Auster a l’eBiblio.

usuari/s connectats