30 d’abril 2020

John Cheever: "Contes"

L'escriptor estatunidenc John Cheever és un dels narradors més llegits i influents de la literatura americana contemporània.

En aquest volum es recull una tria de les seves millors narracions, una trajectòria de gairebé tres dècades, publicada al 1978. Va obtenir el premi Pulitzer i el National Book Critics Award al 1979.

Narracions complexes però plenes de tendresa, on Cheever ens parla dels americans que viuen als suburbis de Nova Anglaterra o Manhattan: problemes matrimonials i familiars, l'alcoholisme, homes i dones que han perdut la feina, de les aspiracions de la classe mitjana, dels perdedors i de l'esperança per damunt de totes les misèries.

900 pàgines de la seva millor obra breu. Histories curtes sense cap connexió entre elles, on llegides en ordre cronològic permet veure l'evolució de l'estil i la temàtica de l'escriptor al llarg de tants anys de producció literària.

Els primers contes com “Adéu, germà” o “Els Hartley” pertany a l'època en que Cheever va publicar al diari New Yorker. Altres contes com “El nedador” pertany a una època de maduresa, l'obsessió de l'escriptor pel poder curatiu de l'aigua, convertit en guió i portat al cinema amb la intervenció de l'actor Burt Lancaster.
Més informació.


Com escriu el mateix Cheever al seu prefaci, «aquestes històries a vegades sembla que ens parlin d'un món perdut quan a la ciutat de Nova York encara hi vessava la llum del riu, quan encara podies sentir els quartets de Benny Goodman al quiosc de la cantonada, quan gairebé tothom anava amb barret pel carrer».

Podeu llegir gratuïtament Contes de John Cheever a l’eBiblio.


usuari/s connectats