04 d’abril 2020

Jonas Jonasson: "L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra"

L’Allan Karlsson compleix 100 anys i es troba vivint en una residència, tothom està preparat per a celebrar el seu aniversari, però ell decideix que aquesta vida no va amb ell. Sense pensar massa en el futur i mirant de resoldre només el present per a continuar avançant; és el que sempre ha fet a la seva vida. 
Tamateix, l'Allan comença a viure una sèrie d'esdeveniments surrealistes, que es troben en una línia molt fina entre la tragèdia i la comèdia. La trobada d'una maleta plena de diners, la persecució d'uns mafiosos per aquesta maleta, la policia i el personal de la residència també el busquen. 
Apareixen nous amics en la vida d'Allan i que l’acompanyen en aquests esdeveniments. I en paral·lel l’Allan explica als seus amics què ha fet al llarg de la seva vida, quins llocs ha visitat i a qui ha conegut. Una persona senzilla que ha conegut al president Harry Truman, que ha participat en la guerra civil espanyola, que ha conegut a Churchill, que va ajudar en el desenvolupament de l'arma nuclear, que va ser raptat per Stalin i deportat a Sibèria, que es va escapar cap a la Xina i va conèixer a Mao. 
Un repàs per la història del segle XX en clau d'humor, un missatge entre línies que ens diu que la vida no finalitza fins que mors.

Podeu llegir gratuïtament la novel·la L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra de Jonas Jonasson en català i castellà a l'eBiblio.


usuari/s connectats