29 d’abril 2020

"Pina"

Pina és un llargmetratge en 3D sobre la Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, companyia de dansa fundada per la gran coreografia alemanya Philippine "Pina" Bausch.

Fou filmat íntegrament en escenaris urbans i naturals de Wuppertal (Alemanya), on residí Pina Bausch durant 35 anys i llar de la Tanztheater Wuppertal Pina Bausch.

Ens endinsem en un viatge sensual i de gran impacte visual, on el director Wim Wenders apropa a l’espectador les coreografies més conegudes de l’artista.

Amb més de 20 anys d’amistat personal, en cap moment en Wim i la Pina van abandonar la seva idea de fer junts una pel·lícula de dansa.
Però ara, amb la tecnologia digital del 3D, que s’ha donat la possibilitat de mostrar la plasticitat i l’expressivitat emocional que durant tant de temps havien cercat per poder-ho portar a la gran pantalla. La dimensió de l’espai ja es pot reproduir, on el moviment i la dansa tenen lloc. Gràcies a les tres dimensions es pot introduir a l'espectador en aquest viatge de descobriment.

Les crítiques diuen:
Pina es al mismo tiempo una celebración del arte de Pina Bausch, una estimulante experiencia acerca de las posibilidades expresivas del 3D (...) y un documento que permite a iniciados y profanos acercarse la obra de la gran coreógrafa alemana.
Fernando López: Diario La Nación

Al 2011 guanyà el premi a Millor documental als Premis del Cinema Europeu i obtingué les nominacions a Millor llargmetratge documental als Oscar, Millor pel·lícula de parla no anglesa als BAFTA i Millor pel·lícula europea al Premis Gaudí.

Podeu visualitzar Pina gratuïtament a l’eBiblio.


Avui 29 d'abril és el Dia Internacional de la Dansa, 
descobriu l'especial a la Biblioteca Virtual.
#BallemaCasaDID20 #DID20

usuari/s connectats