28 d’abril 2020

Per Olov Enquist: "La partida de los músicos"

Obra de tall dramàtic i històric, ambientada a principis del segle XX al nord de Suècia, on se sent parlar per primera vegada d'associacions de treballadors i de les condicions de vida que obliguen les persones a emigrar a altres països.

Ambientada en la infància de l'autor, a la regió de Norrland, a més de 1000 quilòmetres d'Estocolm. Aquesta és una novel·la compromesa amb la realitat i amb la mentalitat socialdemòcrata, que explica la vida d'un noi de família humil, en Nicanor, al qual el narrador coneix un dia ja ancià i, del qual extreu tota la història per a explicar-la.

Nicanor coneix a Elmblad, que ha estat enviat pels sindicats des d'Estocolm per a fer labors en favor dels treballadors de la zona. Pobresa, por al pecat, puritanisme religiós, la duresa del món... aquest és l'ambient en el qual es desenvolupa la novel·la, amb la família Marktröm com a teló de fons i l'arribada de les reivindicacions sindicals al nord de Suècia.

Les crítiques diuen:
No hi ha concessions , no hi ha por de comptar fins i tot el més repulsiu i dolorós; hi ha bellesa: la tremenda bellesa de la humanitat.
Diari El País.

Podeu llegir gratuïtament la novel·la La partida de los músicos de Per Olov Enquist a l'EbiblioCat

Novel·lista i dramaturg suec de gran prestigi dins i fora del país, autor de novel·les com La biblioteca del capitán Nemo o La visita del médico de cámara, al 1987 es va fer amb el Oscar al guió per millor pel·lícula estrangera Pelle el Conquistador, Per Olov Enquist va morir aquest dissabte 25 d'abril.

usuari/s connectats