18 d’abril 2020

Mike Leigh: Mr. TURNER



Aquesta pel·lícula aborda la vida del gran mestre de la pintura paisatgística britànica, abasta els últims anys de la vida de Turner, just quan torna d'un dels seus viatges a Itàlia. Situada a Anglaterra de principis del segle XIX , es centra en les relacions del pintor amb qui li envoltaven, pare, ex dona, filles, néts, criades, amants o amics. L'aparició del la fotografia juga un paper clau en la pel·lícula, Turner veu aguaitada tota la tradició paisatgística per aquest mitjà.
Turner, el pintor de la llum, membre de la Royal Academy of Arts, viu a casa amb el seu pare, i encara que amic d'aristòcrates la seva imatge és motiu de burla pel seu controvertit caràcter, després de la mort del pare decideix aïllar-se, encara que la seva vida canvia quan coneix a Mrs.Booth, propietària d'una pensió a la vora de la mar, per a acabar vivint amb ella de manera secreta a Chelsea, on acabarà els seus dies.

Les crítiques diuen:
És qualsevol cosa menys un *biopic convencional. És, com les millors obres del seu autor, una pel·lícula aspra i rugosa, un prodigi de llum i composició.
Revista Fotogrames.

Premis en 2014:
Premis Oscar: 4 Nominacions, incloent millor fotografia.
Festival de Cannes: Millor actor (Timothy *Spall)
Premis *Bafta: 4 Nominacions, incloent fotografia.

Podeu visualitzar Mr. Turner a l'ebiblio.
usuari/s connectats