11 de febrer 2021

"Mujeres olvidadas : las científicas", de Zing Tsjeng

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la ciència, avui us recomanem el llibre Mujeres olvidadas : las científicas de Zing Tsjeng.

L’editorial Oberon ha publicat una col·lecció de llibres anomenada Mujeres olvidadas amb l’objectiu de desvelar les històries perdudes de dones rebels  a la seva època i que han canviat el nostre futur.

En aquesta entrega es presenten 48 dones vinculades a la ciència. Els seus descobriments potser no foren reconeguts però la seva transcendència és innegable, canviant la nostra visió i comprensió del món científic. Ltjeng estructura aquestes 48 heroïnes en 7 blocs temàtics: la terra i l’univers, biologia i ciències naturals, medicina i psicologia, els elements i la genètica, física i química, matemàtiques i, tecnologia i invents. Ens endinsarem en la vida de personatges com les computadores de Harvard, Mary Anning, Irène Joliot-Curie, Gertrude B. Elion o Émilie du Châletet.

Descobriu aquest recull biogràfic realitzat per Zing Tsjeng (editora de VICE, plataforma dedicada a les dones)  i bellament il·lustrat per 13 il·lustradores, on cada una ha aportat el seu estil propi i el seu punt de vista en les imatges. Trobareu Mujeres olvidadas : las científicas a la entre les novetats de la planta 2 de la Biblioteca.

usuari/s connectats