18 de juny 2020

Preparem una mica de sushi?


Avui 18 de juny és el Dia Internacional del Sushi, un dia per a commemorar un dels plats típics de la cuina oriental. Encara que originàriament procedeix de la Xina, país en el qual es va començar a utilitzar com a costum de conservació, el sushi ràpidament es va traslladar a el Japó on va evolucionar i es va popularitzar fins a convertir-se en una de les preparacions culinàries més conegudes del món.


El seu principal ingredient és l’arròs, el qual es pot bullir o adobar i que en la major part dels casos està acompanyat de: sèsam, salmó o tonyina, depenent dels gustos. Normalment, el peix sol estar cru encara que també hi ha altres variants. Encara que normalment s’associa el sushi amb el peix i el marisc, també pot portar verdures o ou, o fins i tot qualsevol altre acompanyant. Es caracteritza per preparar-se en racions petites, aproximadament de la grandària d’un mos.

Us animeu a preparar una mica de sushi a casa? 
A la Biblioteca trobareu alguns llibres que us ensenyaran els secrets del sushi.

 

    

Jiro Ono, el xef de sushi més famós de Tòquio.

I no us perdeu la nostra secció de cuina asiática, on descobrireu mil i un plats japonesos sorprenents que us encantaran.


Itadakimasu!

Més informació:

usuari/s connectats