24 d’abril 2020

"El Concierto"

En l'època de Brejnev, Andreï Filipov, el millor director d'orquestra de la Unió Soviètica, estava al capdavant de l'Orquestra del Bolshoi. Al negar-se a acomiadar a un grup de músics jueus, va ser acomiadat automàticament. 
Trenta anys després, Andreï contínua treballant al Bolshoi, però com a home de la neteja. Un dia, mentre netejava el despatx del director, descobreix l'arribada d'un fax amb una invitació a fer un concert al Teatre de Châtelet de París. 
A partir d'aquest moment tot canvia en la seva vida i la comèdia agafa un rumb absolutament diferent quan intenta reunir els antics músics acomiadats, aquests s'han convertit en una banda de borratxos, vagues i dolents. Recuperar l'honor perdut i rehabilitar un llaç familiar amb un passat ocult es converteix en l'objectiu de Andreï.

Per als afeccionats a la música clàssica aquesta comèdia compta amb una banda sonora excepcional, on és interpretat el concert de violí i orquestra en Re major Op.35 de Txaikovski.

Ha obtingut als Premis César 2009 els premis a Millor banda sonora original i Millor so, i 4 nominacions. Al 2010 fou nominada al Millor guió als Premis de Cinema Europeu i Millor pel·lícula europea al Premis Gaudí.

Les crítiques diuen:
Carcajadas políticas. (...) Mihaileanu sabe lo que se cuece ahora y lo que se cocía antes; da palos al presente y al pasado. (...) la comedia acaba triunfando sobre los pequeños desperfectos sentimentales.
Javier Ocaña: Diario El País

La direcció i el guió d’aquesta pel·lícula francesa fou a càrrec de Radu Mihaileanu, música per Armand Amar i entre el repartiment hi ha Aleksey Guskov, Mélanie Laurent, Dmitri Nazarov.

Podeu visualitzar-la gratuïtament a l’eBiblio.
usuari/s connectats