Un bon dia et despertes i et trobes que tot el mon pensa com tu...
Al desembre de 2009, Google va començar a personalitzar els resultats de las cerques de tots els seus usuaris, i arrenca així una nova era en la qual els webs que visitem es van adaptant a nosaltres com per art de màgia. El filtre bombolla, un llibre fascinant i visionari, revela el que hi ha darrere d'aquesta ubiqua personalització, des de Facebook fins Google passant per qualsevol portal de noticies, i explica les conseqüències que té sobre nosaltres, sobre la informació que ens arriba i, en última instància, sobre el funcionament de la democràcia.
La lluita per recopilar dades personals -de l'orientació política a las últimes sabatilles que hem cercat- i
ajustar la nostra navegació en funció d'aquests és el nou camp de batalla dels gegants d'internet. Cadascun de nosaltres viu en un univers d'informació personalitzada, una bombolla a la qual només accedeixen les noticies que s'ajusten als nostres interessos i preferències, limitant l'exposició a idees, opinions i realitats alienes.
El primer llibre que analitza el fenomen de la selecció mitjançant algoritmes d'empreses com Google, Facebook o qualsevol portal de noticies, i explica les greus conseqüències que té això sobre la nostra recepció d'informació i, en conseqüència, sobre la nostra forma de pensar.
Ressenyes:
«Fascinant. Una immersió profunda en el fenomen invisible de la selecció algorítmica al web, un mon al qual se'ns mostra el que els algoritmes creuen que volem veure i menys del que realment deuríem veure.»
The Atlantic
El podeu llegir de manera gratuïta a l'ebiblio.
Comentaris