12 de maig 2020

Enfermera saturada: "La vida és sèrum"

Una senyora amb el seu gat a urgències, un pacient tatuat amb pànic a les agulles, un mercat negre de pijames a planta, un sac de melons d'agraïment. Els hospitals com a escenaris d'escenes surrealistes, però també assistim a guàrdies interminables i a contractes precaris.

Saturnina Gallego (alter ego del gallec Héctor Castiñeira) és la Enfermera Saturada i ens explica totes les peripècies que li succeeixen als hospitals. I és dona, com el noranta per cent de la plantilla de treballadors de la salut.

Per a Enfermera Saturada La vida és sèrum és la seva òpera prima, i a aquesta li han seguit cinc lliuraments més. Cada nou lliurament serveix, també, per a reivindicar les retallades de la sanitat pública, i per explicar l'experiència de treballadors sanitaris que han hagut d'anar a altres hospitals de l'estranger.

Històries amb base real, aquest infermer de professió va començar tuitant i comptant aquestes experiències en les xarxes socials amb més de cinc-cents mil seguidors, va fer el salt a la publicació literària en clau d'humor, però reivindicant la professió i desmuntant falses notícies en les xarxes.

Enfermera Saturada, el tuitero gallego que te cuenta 
lo que no sabes de los hospitales.

Podeu llegir gratuïtament la novel·la La vida és sèrum d’Enfermera saturada a l'eBiblio.

Podeu seguir les història de la Enfermera Saturada a TwitterInstagram o Web.

usuari/s connectats