11 de maig 2020

Alessandro Baricco: "Una cierta idea de mundo"

Quan l'escriptor italià Alessandro Baricco va canviar de ciutat i de casa deixant tots els seus llibres en l'anterior domicili, es va adonar que no tenia un sol llibre en la seva nova llar, aquest estava absolutament buit. Així va ser com l'autor va iniciar una nova biblioteca. 

El resultat de les incorporacions dels últims deu anys és la presentació d’aquest volum dels cinquanta millors textos llegits durant aquesta dècada. Qui atrapa a Baricco amb els seus llibres?, quins són els seus llibres preferits?, això és el que ens compta en "Una certa idea de món". No pretén l'escriptor que aquest llibre es converteixi en una guia, només és un recorregut personal, llibres que van arribar a les seves mans per casualitat, altres recomanats per amics, alguns rellegits de nou. 

Trobem a autors clàssics com Charles Dickens, Stefan Zweig, William Faulkner o Giusseppe Tomasi di Lampedusa i, a contemporanis com a Ian McEwan, Roberto Bolaño, o Javier Cercas. Obres com "La princesa promesa" de William Goldman, la trilogia d’Adamsberg de Fred Vargas, "Esmorzar al Tiffany's" de Truman Capote.

Convertit en prescriptor, amb comentaris de cada obra, amb el seu estil absorbent, amb passió per la lectura i, convençut que els llibres ens ajuden a entendre el món. Una reflexió sobre la literatura, sobre la vida i sobre la seva idea del món.

Podeu llegir gratuïtament el llibre Una cierta idea de mundo d’Alessandro Baricco a l'eBiblio.



usuari/s connectats