07 de novembre 2022

Exposició còmic: "Tutankhamon i l’antic Egipte"

 

El 2022 és un any molt important per a l’egiptologia, es commemora el centenari del descobriment de la tomba de Tutankhamon i el bicentenari del desxiframent de la Pedra Rosseta.

El 4 de novembre de 1922 l’arqueòleg britànic Howard Carter (a les ordres de Lord Carnarvon)  va descobrir la tomba KV62 a la Vall dels reis, la famosa tomba de Tutankhamon. La tomba de quatre sales estava plena d’objectes, més de 5.000, inclosa la màscara funerària d’or de Tutankhamon. Així, el descobriment d’aquesta tomba quasi intacte es va conèixer arreu com “el descobriment del segle” (s.XX).

A més a més, l’any 1822 egiptòleg francès Jean-François Champollion va anunciar a París el desxiframent dels textos jeroglífics egipcis a partir de l’estudi de la Pedra Rosseta.

Per això, des de la Biblioteca ens volem unir a aquesta celebració amb una exposició de documents a planta baixa. Hem preparat una selecció de llibres per endinsar-vos en el món de l’antic Egipte: història, arqueologia, art, biografies... així com novel·les i un bon grapat de còmics. Tot a planta baixa i a cost 0.


usuari/s connectats