07 de març 2022

Exposició: "Centenari Shigeru Mizuki"

Centenari Shigeru Mizuki

Demà 8 de març se celebra el centenari del naixement de Shigeru Mizuki (1922-2015), un dels autors manga de major prestigi al Japó.

El seu veritable nom és Shigeru Mura. Tot i néixer prop d’Osaka, passà la seva infància a un poble pesquer a Tottori. Al 20 anys s’uní a l’exèrcit japonès i fou enviat a Nova Guinea, on visqué una autèntic malson: contrau malària, la mort dels seus companys i la pèrdua del braç esquerra en un bombardeig. Fou l’any 1957 que inicià la seva carrera com autor de manga i es convertí en el gran narrador d’històries. Va morir el 30 de novembre de 2015 a Tòquio.

Les obres de Mizuki es caracteritzen pel gran contingut d’horror, sent considerat el gran mestre del gènere yōkai, però també per la seva profunda comprensió de l’ànima humana i l’empatia cap a totes les formes de vida. El seu treball de major renom és GeGeGeno Kitarō. Fou guanyador del Millor Àlbum premi per NonNonBâ  al Festival del Còmic d'Angulema (2007) i rep el reconeixement de “Persona de mèrit cultural” al Japó (2010).

Com a homenatge al gran mangaka, durant aquest mes de març podeu trobar les seves obres a l’expositor de planta baixa. Us atreviu a endinsar-vos en el món terrorífic de Mizuki?

usuari/s connectats