27 d’octubre 2022

Marilar Aleixandre guanya el Premi Nacional de Narrativa 2022

 

Marilar Aleixandre ha obtingut el Premio Nacional de narrativa del ministeri de Cultura, dotat amb 20.000 euros. El jurat ha destacat As malas mulleres per la seva "original estructura híbrida que la converteix en una singular novel·la històrica sobre la situació carcellera de les dones al XIX".

Aleixandre és narradora, poeta i traductora i utilitza el gallec com a llengua literària. El jurat ha valorat com recupera la memòria d'una manera "brillant en diàleg amb la tradició literària, amb un cor de veus femenines de diverses classes socials, introduint elements de la poesia popular i la cultura oral". L'escriptora va néixer a Madrid el 1947 i va marxar a Galícia el 1973, on durant molts anys va ser professora de biologia de secundària.

Col·labora habitualment en revistes literàries com ‘‘No’‘, ‘‘Luzes de Galiza’‘, ‘‘Festa da palabra’‘, ‘‘Feros Corvos’‘, ‘‘El Signo del Gorrión’‘, ‘‘CLIJ’‘ i ‘‘Dorna’‘. També col·labora a les pàgines literàries de ‘‘La Voz de Galicia’‘ i ‘‘O Correo Galego’‘.

usuari/s connectats