20 d’octubre 2022

L'autora vicentina del mes: Magda Sanrama i Felip

 

Amb la finalitat de visibilitzar el patrimoni humà vicentí i el fons de la col·lecció local de la Biblioteca cada mes exposarem, de manera destacada, un autor o autora de Sant Vicenç dels Horts. Serà a la planta baixa de la Biblioteca Municipal Les Voltes. La resta de llibres d’aquests o d’altres autors/es els trobareu també a la planta baixa de la Biblioteca, la secció més genuïna de totes les biblioteques públiques. 

Aquest mes d’octubre l’autora destacada és Magda Sanrama i Felip, nascuda a Barcelona l’any 1927. Va estudiar comerç, secretariat i idiomes. És diplomada en arqueologia hispànica per la Universitat de Barcelona i en museologia pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Corresponsal literària de premsa durant quinze anys al Noticiero Universal, Diari de Barcelona, a més a més de l’Agència EFE, Radio Nacional de España i diversos setmanaris i revistes. Consta en Quién es quién en la cultura y el patrimonio (Madrid, 2002, Ed. América Ibérica S.A.). Va ser seleccionada i inclosa a Contributions to Museology and the writing Profession (American Biographical Institute Ralegih, North Carolina, USA). Cofundadora del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Va fundar el 1967 el primer Museu Matern, que consta de 40 guies i mitjans de comunicació. Per motius museístics, va viatjar per Espanya, Europa, la Unió Soviètica, els Estats Units, Egipte, Tuníssia, el Marroc, la Xina, Turquia, Perú, Israel i Mèxic. Ha publicat Recortes de prensa (1969-1975), Cases Natals de Catalunya, Casas Natales de Aragón y Cataluña, Quan les dones deixen de sagnar, Tot mare, Casas Natales de Andalucía y Cataluña i Les mares al Museu.

L’any 1950 s’instal·la a Sant Vicenç dels Horts i es casa el 1951 amb el vicentí Isidre Parellada, el mateix any inauguren el negoci de fotografia i ella continua fent de periodista.


usuari/s connectats