28 de febrer 2022

Nèstor Luján: 100 anys de la seva obra

AVUI FA… 100 anys del naixement de Nèstor Luján.

Nèstor Luján i Fernández, (Mataró, 1 de març de 1922 - Barcelona, 22 de desembre de 1995). Periodista, escriptor i gastrònom català. La seva extensa i variada obra literària abasta novel.la, crítica literària, d’art, boxa, tenis, ballet i música, cròniques de viatges, polítiques i gastronòmiques (va guanyar el premi Nacional de Gastronomia l’any 1974).

Es va llicenciar en Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona, ​​i el 1943 va ingressar a la plantilla de la revista Destino com a periodista. El 1949 va ocupar el lloc de redactor en cap d'aquesta revista fins que el 1958 va passar a ser el seu director. El 1975 va deixar aquest càrrec per prendre la direcció de la revista mensual de Barcelona Història i vida. Va ser també col·laborador habitual d'innombrables diaris i revistes com El Noticiero Universal, La Vanguardia, i el diari català Avui.

Nèstor Luján va ser un home de grans inquietuds i diversos interessos, i els va canalitzar de manera brillant en un grapat d’obres que ens acompanyaran ja per sempre.

usuari/s connectats