07 de febrer 2022

Mor l’escriptor Fernando Marías

 

L'escriptor Fernando Marías, guanyador del Premi Nadal el 2001 per la novel.la El niño de los coroneles, va morir dissabte a Madrid als 63 anys.

Marías (Bilbao,1958) va estrenar la seva carrera literària a principi dels noranta amb La luz prodigiosa, una novel.la d'un Lorca que vivia més enllà de 1936, i que Miguel Hermoso va dur al cinema. Els darrers temps es va dedicar en cos i ànima a l'adaptació teatral de Los santos inocentes, de Miguel DelibesMarías va arribar a ser nominat als Goya en la categoria de millor guió adaptat. Daniel Calparsoro també va traslladar a la gran pantalla una altra obra seva, InvasorEls darrers temps es va dedicar en cos i ànima a l’adaptació teatral de Los santos inocentes, de Miguel Delibes.
Marías (Bilbao, 1958) va estrenar la seva carrera literària a principi dels noranta amb La luz prodigiosa, una novel·la d’un Lorca que vivia més enllà de 1936, i que Miguel Hermoso va dur al cinema. Marías, de nervi cinèfil des de menut, va arribar a ser nominat als Goya en la categoria de millor guió adaptat. Daniel Calparsoro també es va atrevir a traslladar a la gran pantalla una altra obra seva, Invasor.
usuari/s connectats