26 de gener 2021

Joyce Carol Oates guanya el premi Pepe Carvalho

Del 21 al 31 de gener se celebra el festival BCNegra. En el marc d'aquest esdeveniment de la novel·la negra, l'escriptora nord-americana Joyce Carol Oates rebrà el premi Pepe Carvalho

El jurat ha volgut destacar "el personal tractament que Joyce Carol Oates realitza, des de diferents òptiques, del fenomen de la violència i la seva transcendència psicològica i social, la seva personal immersió en el gènere per expandir-lo i obrir-lo al present, l'exposició i la mirada del violent i la víctima, idea de culpa i redempció, venjança, oblit i, potser, perdó".

Joyce Carol Oates va nèixer a Lockport (Nova York) el 16 de juny de 1938 i va començar a escriure l'any 1963. Oates ha esdevingut una de les grans figures de la literatura contemporània, sent autora de més de mig centenar de novel·les, més de quatre-cents relats breus, més d'una dotzena de llibres de no-ficció, onze llibres de poesia i nou obres de teatre. 

Ha guanyat diversos premis per les seves obres, com el National Book Award, l'O. Henrey Award, la Medalla Nacional d'Humanitat o finalista als Premis Pulitzer en dues ocasions. Des de 1972 és professora de la Universitat de Princeton, on és directora del programa d'escriptura creativa. 

A la Biblioteca Les Voltes trobareu algunes de les seves obres, com per exemple:

Per a més informació, consulteu l'apartat d'Actualitat literària i Wikipedia.

usuari/s connectats