10 de maig 2023

Autors locals d'aquest mes: "Verum Fictio"

 

Amb la finalitat de visibilitzar el patrimoni humà vicentí i el fons de la col·lecció local de la Biblioteca cada mes exposarem, de manera destacada, un autor o autora de Sant Vicenç dels Horts. Serà a la planta baixa de la Biblioteca Municipal Les Voltes. La resta de llibres d’aquests o d’altres autors/es els trobareu en aquesta planta, a la secció més genuïna de totes les biblioteques públiques: la col·lecció local.

Aquest mes de maig destaquem el col·lectiu d’escriptors i escriptores Verum Fictio, sorgit l’any 2016, on dos dels seus membres tenen vinculació amb Sant Vicenç dels Horts: l’Alberto Francisco Martín Carmona, resident i fill del municipi, i en Feliu Torrents del Blanco, estiuejant durant molts anys de la seva infantesa i amb família vicentina.

Actualment, altres membres que formen de l’associació són: la Carmen D. Casino, l’Eva Gavilán Andrés, l’Imma Cortina i Grau, la Isabel Egea Mompeán, en Joaquim Micó, en José Luis Zayas Pascual, la Lola Toledano González, la Montserrat Vilarmau Martí i en Salvador Casas Busquets.

El col·lectiu va sorgir per donar suport mutu al procés creatiu, a l’edició i al suport i promoció de les obres literàries sorgides per iniciativa individual o col·lectiva de part dels seus membres.

Fins el dia d’avui, l’associació ha publicat dos recopilatoris de contes: Xocolata espessa (2018) i Oceà de contes (2021).  El col·lectiu organitza enguany el concurs de relats Vila del Llibre, amb el suport de la Xarxa de Viles de Llibre.

En l’actualitat, col·laborant amb la Xarxa de Viles de Llibre, organitza un concurs de relats breus.


usuari/s connectats