21 de setembre 2022

Dia Mundial de l’Alzheimer


El 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, data instituïda per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Alzheimer’s Disease International (ADI). L’objectiu d’aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i les seves conseqüències sociosanitàries, i demanar el suport i la solidaritat de la població, les institucions i els organismes oficials. Addicionalment i per reforçar la tasca de conscienciació, l'ADI va establir el mes de setembre com a Mes Mundial de l'Alzheimer. 

El tema de la campanya mundial d'aquest any és "Coneix la demència, coneix l'Alzheimer", per lluitar contra la manca de coneixement global sobre la malaltia. A més a més, la celebració també pretén destacar la importància del suport que necessiten les persones afectades i les seves famílies després del diagnòstic de la malaltia. 

La malaltia d'Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l'aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per realitzar la seva vida diària i produeix canvis en la seva personalitat i conducta.


A la Biblioteca trobareu diversos llibres per entendre una mica més l'Alzheimer:




usuari/s connectats