05 de febrer 2021

Breviario de amor : 50 poemas inolvidables




Ya duermen en su tumba las pasiones
el sueño de la nada;
¿es, pues, locura del doliente espíritu,
o gusano que llevo en mis entrañas?
Yo solo sé que es un placer que duele,
que es un dolor que, atormentando, halaga,
llama que de la vida se alimenta,
mas sin la cual la vida se apagara. 

Rosalía de Castro (1837-1885)
En las orillas del Sar. Canción XIX



Aquest i 49 poemes més conformen aquest recull d’ inoblidables poemes d’amor que Víctor García de la Concha ha seleccionat de la literatura castellana.

L’asturià Víctor García de la Concha és doctor en Filologia Espanyola, catedràtic emèrit de Literatura espanyola a la Universitat de Salamanca i és doctor honoris causa a diverses universitats d’Espanya i Amèrica. Fou director de la Real Acadèmia Espanyola i dirigí l’Institut Cervantes. El seu camp d’estudi és principalment el Segle d’Or i la literatura contemporània, i rebé l’Insigne Ordre del Toisó d’Or per la seva tasca lingüística.

Els 50 poemes d'aquesta antologia s’estructuren 8 blocs i conformaran 5 etapes destacades de la història de la literatura: Renaixement, Edat d’Or, Segle de les llums, del Romanticisme al Realisme i Edat de Plata. Aquests 50 poemes pertanyen a 42 autors diferents, figures tan destacades com Garcilaso de la Vega, Lope de Vega, Gustavo Adolfo Bécquer o Federico García Lorca. Cada poema els acompanya un petit comentari elaborat per Víctor García i que ajudarà al lector a entendre la lectura i la intenció que tenia cada poeta o poetessa. Una evolució de la sensibilitat amorosa de la poesia castellana.

Us recomanem Breviario de amor : 50 poemas inolvidables, selecció i comentaris de Víctor García de la Concha i editat per l'editorial Espasa. Una edició exquisida que conté il·lustracions de Beatriz Ramo.

usuari/s connectats