11 de febrer 2021

11 de febrer, Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

L'any 2015 l'Assemblea General de les Nacions Unides va decidir proclamar el dia 11 de febrer de cada any com el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

Aquest dia pretén promoure la participació plena i en condicions d'igualtat de les dones i les nenes en l'educació, la capacitació, l'ocupació i els processos de pressa de decisions en la ciència.
El seu objectiu és eliminar així tota mena de discriminació contra les dones en les esferes de l'educació i l'ocupació, tot trencant les barreres jurídiques, econòmiques, socials i culturals mitjançant polítiques i plans d'estudi en el camp de la ciència per fomentar una major participació de les dones i les nenes i reconèixer-ne els seus èxits.

Aquesta celebració s'inclou en l'agenda 2030 dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible), per aconseguir la igualtat entre gèneres i apoderar totes les dones i nenes.

Per a commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, a la Biblioteca Virtual han preparat un petit especial sobre Dones científiques amb una selecció de documents, pel·lícules i webs on la dona és la protagonista i que ajuden a desterrar la cultura masclista en l'àmbit científic.

A continuació us recomanem alguns documents que trobareu a la Biblioteca Les Voltes:





Més informació a:

usuari/s connectats