07 d’abril 2021

Dia Mundial de la Salut

L'any 1948 es va proclamar el dia 7 d'abril com el Dia Mundial de la Salut. Aquesta data fou escollida en commemoració a la fundació de la Organització Mundial de la Salut (OMS). El seu objectiu és conscienciar la necessitat de la salut, sobre les malalties mortals mundials i la creació d'hàbits saludables per a les persones. La salut és un dret de tot ésser humà i no un privilegi. 

La salut no és només l'absència de malalties sinó el benestar complet: físic i mental. Un equilibri entre les condicions físiques, mentals, culturals i socials dels éssers humans. 

L'objectiu de l'OMS és construir un futur millor i més saludables per a les persones d'arreu del món. La seva prioritat és la lluita contra les malalties, l'ajuda a mares i nens per a la seva supervivència i puguin conservar la salut fins una edat avançada, la salubritat de l'aire que es respira, dels aliments que es menja i de l'aigua que es beu, així com els medicaments i les vacunes necessàries.

Cada any s'escull un tema de salut específic per destacar una àrea prioritària d'interès per l'OMS. Aquest any és construir un món més just i saludable".  


A continuació us recomanem alguns llibres que trobareu a la Biblioteca i que poden ser del vostre interès:





En especial, us volem recomanar el racó de Nutrició, del nostre fons d'interès de Salut i vida natural:





I altres llibres d'altres aspectes per a una vida més saludable:



Per a més informació, consulteu la web de l'OMS.
usuari/s connectats