07 de març 2011

Dios en persona

 
En aquesta fabulosa novel.la gràfica de Marc-Antoine Mathieu "Dios en persona", Déu existeix i camina entre els humans perquè vol riure. Tot comença quan Déu apareix a la cua de l'atur, sense papers ni número de la Seguretat Social. La irrupció d'aquest enigma metafísic "en persona" desencadena en un enorme fenomen mediàtic. Un gran procés judicial s'organitza en contra d'aquest "Culpable Universal" ...
En aquesta novel gràfica no es qüestiona si es tracta o no de Déu, el que queda clar des d'un primer moment, sinó d'estudiar com es comportarien els éssers humans davant d'aquesta situació.
Al principi tots esperen miracles però quan aquests no arriben tots volen treure beneficis a costa i el converteixen en una espècie d'estrella de Hollywood ... i al final no els queda més remei que jutjar a Déu a qui, de sobte, culpen de tots els mals del món. I és que ... si Déu es fes humà ¿Seguiria sent Déu? Em sembla un còmic valent i intel.ligent. Hi ha milers d'obres cada any que empetiteixen al còmic des de la repetició, la manca d'imaginació i la submissió a les necessitats del mercat. No crec que el de Mathieu, agradi o no, caigui dins d'aquest grup. És un còmic dens, reflexiu, ple de bones idees i molt ben tractat gràficament.

usuari/s connectats