11 de maig 2011

La bella Toscana

La Toscana és una de les regions d'Itàlia més importants pel seu patrimoni artístic, històric, econòmic, cultural i paisatgístic. Compta amb una població de 3,6 milions d'habitants i amb una àrea de 22.990  km². La seva capital és Florència, que és la ciutat més poblada de la regió (366.074 habitants) així com el centre econòmic, administratiu i cultural de la zona.

Situada al centre d'Itàlia, limita al nord-oest amb la Ligúria, al nord amb l'Emília-Romanya, a l'est amb les Marques i l'Úmbria, al sud amb el Laci. A l'oest els 320 km de costa són banyats pel mar de Ligúria i el mar Tirrè. La Toscana administra les illes de l'arxipèlag Toscà, del que la principal és l'illa d'Elba, i també un petit enclavament situat a l'interior de l'Emília-Romanya.

La Toscana és coneguda pels seus paisatges únics i pel seu llegat artístic. Sis llocs de la regió han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO: el centre històric de Florència (1982), el centre històric de Siena (1995), la plaça de la catedral de Pisa (1987), el centre històric de San Gimignano (1990) i la Vall de l'Orcia (2004).

A la biblioteca podeu trobar diversos documents relacionats amb la regió.
La informació més actual la podeu trobar al número de maig de la revista Lonely Planet.

* Informació extreta de Wikipèdia.
usuari/s connectats