12 de febrer 2011

K-19 The Widowmaker (el submarí)

 
Un fet que va poder canviar la història. El 1960 La Unió Soviètica tenia armes nuclears suficients per destruir dues vegades el món, Els Estats Units tenien armes nuclears per destruir deu vegades el món. Els bel.licistes crèien que la III Guerra Mundial estava a punt d'esclatar, que només era qüestió de quan, i de qui atacaria primer.
Les dues nacions no van deixar de construir armes, armes com el K-19, el submarí nuclear insígnia de la flota soviètica dirigit pel capità Polenin. Benvolgut i respectat pels seus homes, considerat el capità de submarí amb més experiència de l'Armada Soviètica, el capità Mikhail Polenin (Liam Neeson), és rellevat del seu lloc al comandament del K-19 quan els dirigents soviètics decideixen que no està condicionant el submarí amb la suficient rapidesa per realitzar el seu viatge inaugural. Els comandants de l'Armada Russa trien per substituir-lo al capità Alexei Vostrikov (Harrison Ford), un oficial amb l’únic objectiu de complir les missions que li encomanen, amb una voluntat de ferro, que aconsegueix que el K-19 estigui a punt exactament en la data prevista . A causa dels seus coneixements practics del submarí, Polenin roman a bord com a primer oficial de Vostrikov i ambdós xoquen contínuament. El K-19 ha de posar rumb a l'oest, esquivant les instal.lacions de l'OTAN per establir la seva estació de vigilància a escassos 400 quilòmetres de la costa americana ... entre Washington, DC, i Nova York.
Tot just iniciada la missió, una fuga en el sistema de refrigeració al reactor del submarí atòmic fa que el nucli del reactor a poc a poc vagi augmentant la seva temperatura. Si arriba als 1.000 graus, el reactor podria fondre's, provocant una catàstrofe. Una explosió nuclear tan a prop d'una base de l'OTAN podria desencadenar la III Guerra Mundial. Els americans ofereixen ajuda als russos per evacuar el submarí a causa dels alts nivells de radiació que emet.  El capità es nega a lliurar a la seva tripulació i el submarí a l'enemic ... ..
usuari/s connectats